Mikulás Blogozin

Mikulás Blogozin

Breaking News - Alain Delonról...

2019. május 18. - Mikulás Anna

Pörög a hír ezerrel a hazai médiában éppen úgy, mint az Óperenciás tengeren túl, miszerint a Women and Hollywood nevű szervezet tiltakozik az ellen, hogy a 83 éves francia színészt, Alain Delont - életművének elismeréseként Arany Pálma díjjal tüntessék ki.

Petíciójukat már 19 ezren írták alá. Ez a szám igen jelentősnek számít(hat) a 327 millió lakosú Egyesült Államokban (is). Oly annyira, hogy a cannes-i filmfesztivál művészeti igazgatója, nemzetközi sajtótájékoztatón kényszerült védekezésre. Gyanítom, hogy nem a fajsúlytalan hollywoodi hölgyek "sokasága" késztette erre, hanem a súlyos vádak amivel Delont betámadták. Homofóbnak, rasszistának és nőgyűlölőnek bélyegezték korábbi, évekkel ezelőtti nyilatkozatai miatt. 

Nem tudom ki hogy van vele, jómagam nem nagyon kedvelem a petíciókat. Azt meg még inkább nem, ha egy idős embert támadnak éppen akkor, amikor élete egyik fontos ünnepére készül... Konkrétan művészi pályafutásának legrangosabb elismerésére, gazdag életművének méltó lezárására.

Sem időszerűnek, sem illőnek nem tartom...

Elképzeltem, hogyan kezdődhetett az aláírásgyűjtés. A petíciót megfogalmazó halivúdi asszonyságnak éppen rossz napja volt (valószínűleg van neki több is), aztán álmodott egy rosszat, valahogy úgy mint én, ebben a videóban...

(..az első képen én vagyok, nem a halivúdi asszonyság, de tényleg!)

 

...aztán ő is felébredt! Majd végtelenül felháborodott - a saját álmán.. De mivel amerikai, az is eszébe jutott, hogy egy ilyen cirkusz milyen jövedelmező is lenne a szervezetének és a magazinjának! Nemcsak Amerika, hanem az egész világ megismerné őt, őket, meg a magazinjukat is! Elég olcsó, ócska és végtelenül bántó trükk a melegekkel szemben éppúgy, mint a nőkkel, a filmművészettel és filmszínészekkel szemben is.

Delon valóban ellentmondásos személyiség, de azt senki nem vitathatja, hogy megdolgozott a sikereiért. Ráadásul népszerűségét meg is tudta őrizni, mind a mai napig...

Lám csak, most is róla beszél legtöbbet a világ ha a cannes-i filmfesztivál kerül szóba...

Rá még sok, sok év múlva is emlékezni fognak a film szerelmesei - de hol lesznek már akkor Hollywood womenjei...

...az utókornak lesz mire rácsodálkoznia...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mikulasblogozin.blog.hu/api/trackback/id/tr5616287968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sirály Király 2019.05.19. 12:05:09

Az igazságot kell tudni. Nem elképzelt forgatókönyvek alapján ítélkezni.

Anna blogozin 2019.05.19. 12:32:41

Isten mentsen attól, hogy ítélkezzek! Nincs nálam (sem) a Bölcsek Köve! Csak eljátszottam egy gondolattal... A véleményem ettől függetlenül ugyanaz, amit leírtam! (kedves mosoly)

Ágnes Hajdú 2019.05.19. 14:02:44

Alain Delon nagy színész. Legenda! Amerika meg a többi senki meg irigykedjen!

Molina Molnár 2019.05.19. 14:14:18

Tehát ha valaki híres színész, akkor nem számít, hogy rasszista, homofób kijelentéseket tett/tesz, különben is csak "fajsúlytalan hollywoodi hölgyek" képesek ilyen gonoszságra, hogy petíciót írnak, ráadásul pont akkor, amikor nem időszerű és nem illendő. Nahát! Akkor gondolom a pedofil öregeket is tisztelni kell, mert idős korukban már nem illendő őket "betámadni" apró semmiségekkel. Delon hatalmas karriert futott be, szeretjük is a filmjeit, de ettől függetlenül mint magánember elítélhető nem megfelelő megnyilvánulásaiért. A két témát nem kellene összekeverni! (mosoly nélkül)

Anna blogozin 2019.05.19. 15:06:45

Kevertem volna a két témát? Szerintem éppen arról írtam, hogy külön kell választani Delont a "rossz fiút" és Delont a sikeres színészt... A magánvéleményét és a teljesítményét nem kellene egy lapra tenni... ha már a hollywoodi hölgyek ezt tették! Ráadásul nem magánemberként tették, hanem hivatalosan, szervezetként... De hogy jönnek ide a pedofil öregek? Lehet, hogy nekem is szövegértési problémáim vannak? (ez itt a nem mosoly helye)

Anna blogozin 2019.05.19. 15:08:21

Hali, Ágnes Hajdú! Örülök, hogy itt jártál!
süti beállítások módosítása