Mikulás Blogozin

Mikulás Blogozin

Örökre elment a veronai buszbaleset hős tanára...

2019. október 17. - Mikulás Anna

 

" Vígh György testnevelő tanár, aki a veronai buszbaleset során két gyermekét veszítette el és maga is súlyos sérüléseket szenvedett tegnap 66 éves korában örökre elment.
Remélem újra magához ölelhette imádott gyermekeit.

Isten veled Gyuri !! "

- olvashatjuk a Verona Angyalai nevű facebook csoport oldalán.

Egy éve így beszélt az atv-ben a tragédiáról, amiben ő is elveszítette két gyermekét...

( https://www.youtube.com/watch?v=S2NypccZ6sc&t=621s )

 

Az egész világot megrázta a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjainak buszbalesete, ami az olaszországi A4 sztrádán történt, Verona közelében. Mint tudjuk, az autóbusz menet közben a sztráda vaskorlátjának ütközött, majd kigyulladt s szinte percek alatt kiégett. A balesetben 17 magyar, köztük 11 diák vesztette életét, akik egy franciaországi sítáborban töltött vakációról jöttek hazafelé. Közöttük volt a most elhunyt Vigh György, aki két gyermekét vesztette el a tragédiában.

Ő már nem érhette meg annak a bírósági tárgyalásnak a végét, ami kimondja majd: ki, kik tehetők felelőssé a diákok haláláért.

Mert a bírósági per még mindig tart, két évvel a 2017-ben történt tragédia után. Az olasz bírósági gyakorlat szerint, az ítélet hozatalig várhatóan még legalább 3-4 év van hátra. Alig több mint egy hónapja írt egy minden részletre kiterjedő cikket az eddig történtekről a 24.hu kiváló újságírója, Nagy József. A kitűnő írás ITT olvasható.

Szívszorító ami akkor történt - lélekölő, ami azóta...

Irén Hangodi videóján láthatjuk még őket egy-egy pillanatra...

(https://www.youtube.com/watch?v=AA7aRUdXbi4)

 

 

Csendes imával emlékezzünk rájuk...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mikulasblogozin.blog.hu/api/trackback/id/tr9416287996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása