Mikulás Blogozin

Mikulás Blogozin

Mikulás kedvence (hétvégére): sajtos brokkolival töltött jércemell

2020. november 27. - Mikulás Anna

Itt a hétvége. Mindig, minden családban komoly fejtörést okoz, hogy mi legyen a kaja... Legyen jó, legyen olcsó, legyen gyors (jusson még idő + erő hétvégi barangoláshoz, bulizáshoz is).

Van egy tippem! Most csináld meg a Mikulás egyik kedvencét a családnak! Reméljük imádni fogják és ezt kérik majd Karácsonyra is!

 

Mikulás kedvence (Rézike szakácsmanó receptjeiből):

SAJTOS BROKKOLIVAL TÖLTÖTT JÉRCEMELL

Hozzávalók:

egy csirkemell

egy kis fej brokkoli

2 db. keménytojás

maroknyi reszelt sajt

1 gerezd fokhagyma (opcionális)

liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez

A brokkolit sós vízben megfőzzük. Nem kell sok neki, 5-8 perc alatt megpuhul. Jó ha a vízébe teszel egy csipetnyi szódabikarbónát, így megmarad a szép friss zöld színe. Amíg fő lereszelünk két kemény tojást (ez különleges ízt ad a tölteléknek!) meg egy szeletnyi sajtot, csipet sót, borsot, egy gerezd zúzott foghagymát. Ezeket alaposan összekeverjük. A csirkemellet ügyesen felvágjuk. (Nem elvágjuk!) Úgy, hogy az egyik fele ráhajtható  legyen a töltelékre, amit a húsra halmozzunk...

Ha ez megvan, az egyik felét ráhajtjuk, a széleit jól lenyomkodjuk, majd a rántott húsnál szokásos módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban pirosra sütjük. A félősebbek összetűzhetik hústűvel vagy fogpiszkálóval, de ha ügyesen panírozzuk, nem folyik ki a töltelék anélkül sem. Gyönyörű szeletek lesznek.

 

 

Nézzétek meg jól ezt a lábast! Ötven éves! Azóta bírja a strapát - öntött vas! Működő, muzeális darabja életemnek!

 

 

 

Voilá! Ilyen lett!

Ezt zöldborsós, zöldaranyos (petrezselymet hívják így az igazi nagy szakácsok) rizzsel tálaltam, tettem a tálra még a maradék brokkolis, tojásos keverékből is.

 

 

Csupa zöld, csupa friss, ízes finomság...

Ja!...hogy ne legyen annyira zöld, kínáltam mellé reszelt céklát is, ami nálunk mindig van a hűtőben...

(nyers cékla lereszelve, almával párosítva, citrommal meglocsolva)

 

 

A tojásos-sajtos brokkolikrém pirítóssal önálló fogásként is fogyasztható, a reszelt cékla pedig ajánlatos mindennap egy kis tálkával! Immunerősítő vitaminbomba mind a kettő! (Ami nem hátrány: pillanatok alatt elkészíthető!)

...érdemes kipróbálnod!

Jó étvágyat, jó egészséget!

 

 (fotók: saját)

karacsonyi_szarvas_vilagit.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://mikulasblogozin.blog.hu/api/trackback/id/tr5116304160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása